MEDITE SMARTPLY

Toonaangevende fabrikant van duurzaam houten plaatmateriaal.

MEDITE SMARTPLY is een toonaangevende fabrikant van duurzaam houten plaatmateriaal. De bekroonde merken MEDITE en SMARTPLY leveren kwalitatief hoogwaardige MDF- en OSB-producten.

De productielocaties in Clonmel (MEDITE) en Waterford (SMARTPLY) beschikken over de meest moderne productietechnologieën. Op die manier is MEDITE SMARTPLY in staat nog strakker, vlakker en consistenter plaatmateriaal te leveren, waarbij er eindeloos veel opties zijn voor maten en diktes.

Duurzaamheid in de kern
Als onderdeel van de Coillte Group, is MEDITE SMARTPLY trots op de duurzame toeleveringsketen en productieprocessen, waardoor alle producten en hun samenstelling milieuvriendelijk zijn. Duurzaamheid vormt de kern van de activiteiten; van duurzaam beheerde bossen tot de productie van het koolstofarme materiaal.

Vanaf het moment dat de bomen in de duurzaam beheerde bossen groeien tot het punt van productie, wordt koolstofdioxide opgeslagen in de platen van MEDITE SMARTPLY. Dit blijft opgeslagen gedurende de levensduur van het product, ook wanneer het product wordt geïmplementeerd in een gebouw. Zo zijn ze van waarde op plekken waar duurzaam wordt gebouwd. De platen zijn duurzaam, volledig gecertificeerd, UKCA en CE gemarkeerd en legaal afkomstig uit hun bossen.

Chelsea Flower Show
Vorig jaar presenteerde MEDITE SMARTPLY het duurzame en innovatieve productassortiment tijdens de Chelsea Flower Show 2022. In samenwerking met de bekroonde tuinontwerpster Sarah Eberle won de tuin twee prestigieuze prijzen: Gold en Best Construction Award (Show Garden). De tuin had als thema duurzaamheid, en liet de vele toepassingen én veelzijdigheid van MEDITE SMARTPLY-producten zien.

Het revolutionaire MEDITE TRICOYA EXTREME (MTX) was het centrale punt van de tuin. MTX is een innovatieve plaat die de bouw-, landschaps- en designwereld heeft veroverd. Met een garantie tot 50 jaar in de buitenlucht en tot 25 jaar onder de grond is deze hoogwaardige, houtachtige plaat ongelooflijk veelzijdig. Zo kan MTX worden gebruikt voor plantenbakken, tuinkamers, sculpturen, speeltuinen, gevels van gebouwen, meubels; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor meer informatie over MEDITE SMARTPLY, ga naar https://mdfosb.com/nl/.

Volg ons op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/37472760.Persimmon House Anchor Boulevard Crossways Business Park
Dartford DA2 6QH
Verenigd Koninkrijk

[email protected]
+31 (0)40 235 46 00
https://mdfosb.com/nl/

Direct contact met MEDITE SMARTPLY