de Schans

Specialist van de Knikmops
De Schans BV werd 25 jaar geleden, in 1994, opgericht door Reinoud van der Schans. Hij hoorde van stratenmakers aan welke hulpmiddelen zij behoefte hadden. Hij besloot toen om zelf een minishovel te gaan ontwikkelen. Zo legde hij de wensenlijst bij de gebroeders Geens in België die inmiddels al 30 jaar ontwikkelen en fabriceren.

Deze samenwerking resulteerde in de Knikmops. Omdat de Knikmops een laag gewicht heeft en snel is, wordt deze de ‘sportwagen’ onder de minishovels genoemd. De oorspronkelijke Rollmops is nog altijd te koop al staat de machine nu bekend als de Knikmops 50. In 1997 wordt de eerste ‘echte’ Knikmops ontwikkeld, de Knikmops 90 In de jaren daarna is er veel vraag naar de Knikmops. In 2005 verhuist De Schans BV naar een nieuw pand in Hedel. Hier is een ruime werkplaats, een wasplaats, ruime parkeergelegenheid en een kantoor. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot dé Knikmops specialist van Nederland. Het importeurschap is uitgebreid naar de landen Duitsland, Scandinavië en de ABC eilanden.

De stratenmaker kan voor alle hulpstukken, van Knikmops tot klein gereedschap, terecht bij De Schans BV. Nu, 25 jaar en 13 modellen van de Knikmops later, denkt De Schans BV nog altijd mee met de eindgebruiker en bieden ze een luisterend oor als het gaat om innovatieve verbeteringen. Steeds meer stratenmakers, hoveniersbedrijven maar ook bouw- en constructiebedrijven maken gebruik van de brede inzetbaarheid van Knikmops.

Het bedrijf is inmiddels wéér uit hun jasje gegroeid. Daarom staat er een grote nieuwbouw in de planning. Deze zal medio 2019 starten. Vanuit dit nieuwe pand staat De Schans BV ook weer voor u klaar voor de aankomende 25 jaar! 

De Schans BV
Drielseweg 46a
5321 NC Hedel

T +31 (0) 73-5991750
E: [email protected]
W: deschansbv.nl

Direct contact met de Schans