Spring naar hoofdcontent
ACO House & Garden
ACO House & Garden

ACO House & Garden

Samen zorgen we voor een klimaatbestendig tuin in de praktijk!
ACO House & Garden

Door de toegenomen wateroverlast en de warme droge zomers verplichten veel gemeenten dat bewoners hun regenpijp moeten afkoppelen van de riolering. Daarom moet regenwater in de eigen tuin worden opgevangen. Maar hoe doe je dat? Je kunt het doen met beplanting of het regenwater opvangen in een regenton. Maar er zijn nog véél meer manieren om water in je tuin houden. Deze systemen doen onder de grond hun werk en nemen geen ruimte in beslag. Wij laten je graag zien dat ook een tuin met terras en overkapping op een slimme manier klimaatbestendig kan worden ingericht.

ACO House & Garden

Regenwater afvoeren van het terras

ACO House & Garden

Een terras is vaak een groot oppervlak. Door het terras iets te laten aflopen kun je water opvangen in een ACO lijngoot, die je plaatst langs het terras. Door onder de lijngoot het ACO Rainbloxx infiltratiesysteem te plaatsen kun je heel veel water ondergronds opvangen. Deze RainBloxx werkt als een spons. Hij vangt het water op en geeft het op een later moment weer af aan de grond. Zo hou je water in de tuin en ben je afgekoppeld van het riool.

ACO House & Garden

Regenwater afvoeren van een overkapping

Regenwater dat vanaf het dak van een veranda, aanbouw of tuinhuis komt veroorzaakt wateroverlast. Je kunt de regenpijp ook aansluiten op het RainBloxx infiltratiesysteem, zodat het regenwater kan infiltreren in de tuin. Dit is gunstig voor de grondwaterstand en de bodemstructuur van de tuin. Over het RainBloxx infiltratiesysteem kun je ACO HexaGrass of ACO HexaGravel stabilisatieplaten leggen, zodat grind, split of gras perfect blijft liggen. Zo hou je het water in de tuin, ben je afgekoppeld van het riool en het ziet er nog mooi uit ook! Op de website www.aco-houseandgarden vind je trouwens ook veel filmpjes hierover.

Regenwater opvangen en gebruiken

Wil je nog een stapje verdergaan, kies dan voor de Rain4Me. Met deze buffertank kun je regenwater opvangen en gebruiken voor, het sproeien van de tuin of het wassen van de ramen. De ultieme invulling van een verantwoorde en duurzame manier van regenwatergebruik!

Regenwater verdient beter!