Spring naar hoofdcontent
Tobroco-Giant

Tobroco-Giant

Multifunctionele GIANT knikladers, skidsteers en verreikers
Machinefabrikant Tobroco-Giant bouwt in zijn ultramoderne fabriek in Oisterwijk Giant (telescoop) wielladers, verreikers, skidsteer laders en werktuigen. Tobroco beschikt over een van de breedste protfolio’s in de markt met een kleine veertig verschillende modellen in vijftig landen. Inmiddels is zestig procent van de machines bestemd voor de bouwsector, waaronder ook hoveniers worden geschaard. Ongeveer veertig procent van de machines gaat naar agrariërs.

Tobroco (Toine Brock Constructie) bestaat sinds 1996, toen men begon met het bouwen van landbouwmachines en de productie van sierhekwerken. Vijf jaar later volgde de ontwikkeling van de eerste Giant kniklader. Inmiddels behoren ook telescoopladers, verreikers, en skidsteer laders tot het gamma. Het aanbod machines is enorm en varieert van 750 tot 5400 kilo. Tobroco-Giant is in nog geen 25 jaar uitgegroeid naar een bedrijf met bijna vierhonderd mensen. Van hen werken er 260 op de hoofdvestiging in Oisterwijk. In een fabriek in Hongarije werken nog eens honderd mensen. Wereldwijd zijn voor Tobroco-Giant 450 dealers actief. 

Klasse A-componenten
De fabriek in Oisterwijk is recent uitgebreid van 15.000 vierkante meter aan bedrijfsruimte naar 30.000 meter, verdeeld over twee verdiepingen. Een zestien meter hoog magazijn wordt volledig automatisch aangestuurd. Tobroco bouwt alles zelf en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van klasse A-componenten. De frames en aanbouwdelen worden in Hongarije gemaakt, de rest gebeurt in Oisterwijk. Bij de bouw van de machines worden motoren van Kubota en hydraulische systemen van Bosch Rexroth gebruikt.  

Elektrisch
Met elektrische machines loopt Tobroco voorop in de branche. De elektromotoren, accupakketten en laders komen van Jungheinrich en de software wordt in eigen huis ontwikkeld. Tobroco ziet een grote toekomst weggelegd voor elektrisch. De ambitie is om uiteindelijk van ieder model een elektrische variant aan te kunnen aanbieden.  

Innovaties
Tobroco is constant bezig zijn met het bedenken van innovaties. Giant is als merk actief in heel Europa, Noord-Amerika en Canada. Ook in Amerika timmert men flink aan de weg. In Iowa in de Verenigde Staten draait sinds drie jaar een dochterbedrijf waarvoor op dit moment zeven werknemers actief zijn. 

Tobroco-Giant
Tobroco-Giant
Tobroco-Giant
Tobroco-Giant
Tobroco-Giant
Tobroco-Giant