Plantarium en GROEN-Direkt gaan samen

Met ingang van 2022 richten de eigenaren van de beurzen Plantarium en GROEN-Direkt samen een nieuwe organisatie op om tot één compleet evenement voor de Europese tuinplanten retail te komen.

Plantarium en GROEN-Direkt gaan samen

Taaf Rosbergen, GROEN-Direkt BV, links, en Jan de Vries, Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij

De afgelopen twee jaar kon als gevolg van de covid maatregelen de beurs Plantarium geen doorgang vinden en GROEN-Direkt moest hierdoor onder andere haar ProductPromotiePlein schrappen . In de periode daarvoor werden beide beurzen al naast elkaar onder één dak gehouden, nu wordt de volgende stap gezet in de samenwerking. Na consultatie van diverse stakeholders zijn de eigenaren van beide beurzen tot de conclusie gekomen dat de enige logische weg naar de toekomst een gezamenlijke weg is.

De karren- en lagenbeurzen waar GROEN-Direkt groot mee is geworden, blijft zij onder haar eigen vlag organiseren, uiteraard wel gelijktijdig met dit nieuwe evenement.

De ambitie is om Plantarium|GROEN-Direkt de komende jaren uit te bouwen tot een evenement dat meermalen per jaar georganiseerd wordt.

In 2022 zal de eerste editie plaatsvinden op 24 en 25 augustus op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop.