Dagje uit in ‘t groen

Festival Gardenista opent van 25 tot en met 29 mei de poorten van Havezate Den Alerdinck net buiten Zwolle.

Gardenista biedt bezoekers een compleet dagje uit in het groen. Inspiratie opdoen voor
Dagje uit in ‘t groen

Gardenista biedt bezoekers een compleet dagje uit in het groen. Inspiratie opdoen voor het (duurzaam) tuinieren en bloem decoreren is het motto. Naast de enthousiaste exposanten met tal van groen gerelateerde producten en kwekers met bijzondere planten zijn er ook, in stijl met de Engelse tuinfestivals, mooie voorbeeldtuinen te bekijken. Deze ‘tiny gardens’ worden gejureerd en bekroond met een medaille.

Ook zijn er bloemschikdemonstraties en -competitie en kun je deelnemen aan leuke workshops over eetbare bloemen, het inrichten van een border of het aanleggen van een kruidenspiraal in je tuin. Heerlijke horeca en live muziek complementeren het programma.

Het thema van 2022, Leef in het groen, staat voor het goede gevoel dat groen kan geven, iets waar veel mensen zich de afgelopen twee jaar bewuster van zijn geworden. De bezoeker gaat dit ervaren in een totale groenbeleving, zodat ze er ‘groener uitkomen dan ze binnenkwamen’. Daarbij gaat het festival verder dan tuinen en bloemen. Er is ook oog voor duurzaamheid.