Gastvrij groen

Museum Arnhem heeft de deuren voor het publiek na een verbouwing van ruim vier jaar geopend. De architecten van het gebouw en de tuin hebben een vertaling gemaakt van wat het museum zocht en waar het voor staat: open, eigentijds en met telkens wisselende perspectieven op de dynamische samenleving.

Gastvrij groen
Gastvrij groen
Gastvrij groen

De tuin van Museum Arnhem heeft een complete make-over gekregen.  Rondom het museum, met zijn unieke ligging op de stuwwal, is gastvrij groen gerealiseerd, waar tijdens openingstijden iedereen welkom is. Het tuinontwerp is eigentijds en sluit aan bij de oude parkstructuur die er ooit was voor de hele stuwwal: met slingerende paden, waardoor je als wandelaar nooit wist wat er na de bocht zou komen en je telkens werd verrast. Gemeente Arnhem werkt samen met Karres en Brands aan het (groot) onderhoud van de gehele stuwwal. De herindeling van de museumtuin volgens het ontwerp van Karres en Brands bood een mooie gelegenheid om beelden en hun positie in de beeldentuin geheel opnieuw te overwegen. Door het verdwijnen van het oude restaurant-paviljoen dat de tuin doormidden sneed, is de ruimtebeleving sterk veranderd. Vroeger waren de verschillende beelden min of meer gelijkmatig over de tuin verdeeld. In de nieuwe tuin is verdeling en positionering radicaal anders.

Foto’s: Jannes Linders