Veel nieuwe tuinondernemers in voorbije 4 jaar

De voorbije vier jaar zijn er maar liefst 5.735 nieuwe zelfstandige tuinaannemers gestart in België. Eind september 2022 viert de groensector opnieuw feest tijdens de vakbeurs Green in Flanders Expo in Gent.

Veel nieuwe tuinondernemers in voorbije 4 jaar
Veel nieuwe tuinondernemers in voorbije 4 jaar
Veel nieuwe tuinondernemers in voorbije 4 jaar

De coronajaren hebben ons opnieuw meer aandacht laten schenken aan onze nabije omgeving, en dus ook onze eigen tuin. Dit heeft dus ook positieve effecten.

Vlamingen zijn verknocht aan hun tuin. Dat zien we ook aan de oppervlakte: private tuinen beslaan naar schatting 8 procent van de totale ruimte in Vlaanderen. Jeroen Arnouts, Head of Event van Easyfairs, organisator van de expositie Green: ‘Door de coronacrisis werd ook het publieke groen in de eigen omgeving plots weer ontdekt, samen met het tekort of de gebruiken in die publieke ruimte.’

Het heeft ook z’n effect gehad op de sector van de tuinaannemers. ‘Sinds september 2018, toen de vorige editie van Green plaatsvond, en juni 2022 zijn er maar liefst 5.735 nieuwe zelfstandige tuinaannemers gestart in ons land,’ zegt Arnouts, die daarvoor de cijfers van TrendsTop consulteerde.

Duurzame innovaties, bomen en planten kunnen tuinaannemers en -architecten, groendiensten, tuincentra en retailers op zondag 25, maandag 26 en dinsdag 27 september 2022 terugvinden bij maar liefst 220 exposanten tijdens Green in Flanders Expo in Gent.