Groenprofessionals van het jaar

Lindenbosch Tuinarchitectuur en Koninklijke Ginkel Groep zijn uitgeroepen tot Groenprofessional van het Jaar. Dat gebeurde tijdens het 100-jarige jubileum dat Koninklijke VHG vierde in het AFAS-theater in Leusden.

Groenprofessionals van het jaar | TuinVAK
Groenprofessionals van het jaar | TuinVAK
Compacte gezinstuin voor alle leeftijden
Groenwand in het kantoor van het EMA

Lindenbosch Tuinarchitectuur werd winnaar in de categorie Tuin, Koninklijke Ginkel Groep won in de categorie Het Levende Gebouw binnen (voorheen interieurbeplanting). Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal reikte de awards uit aan beide winnaars.

De jury was zeer enthousiast over de compacte gezinstuin die Lindenbosch Tuinarchitectuur realiseerde op een oppervlakte van 60 vierkante meter. ‘Deze goed doordachte en prima uitgevoerde inzending is een heerlijke gezinstuin voor alle leeftijden en zeer interessant als inspiratiebron voor het grote publiek.’

De enorme groenwand die Koninklijke Ginkel Groep realiseerde in het kantoor van het European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam, vond de jury een prachtig voorbeeld van wat een vakkundige groenondernemer kan betekenen voor de zakelijke markt. Uit het rapport: ‘Zowel waar het gaat om de beleving, als vanwege de state-of-the-arttechniek die nodig is om deze complexe wand op te bouwen, te laten leven en te onderhouden is dit een uniek project.’

Foto links: Sjoerd van der Linden van Lindenbosch Tuinarchitectuur krijg zijn prijs uitgereikt door minister Christianne van der Wal. Daarnaast John Koomen (vice-voorzitter VHG) en Marc van Rosmalen (directeur VHG).

Foto rechts: Commercieel manager Bart Dijkman van de Koninklijke Ginkel Groep krijgt zijn prijs uitgereikt door minister Christianne van der Wal. Verder van links: presentator Humberto Tan, Marc van Rosmalen (directeur VHG) en John Koomen (vice-voorzitter VHG).

(foto’s Michiel Pothoff)