Adembenemende beplanting

Op 23 maart 2023 verschijnt bij HL Books ‘PIET OUDOLF AAN HET WERK’. Als je in een tuin van Piet Oudolf staat, dan word je als het ware ondergedompeld in een adembenemende beplanting die steeds weer fascineert en ontroert. 

Piet Oudolf op de High Line, New York
Adembenemende beplanting | TuinVAK
Adembenemende beplanting | TuinVAK

Voor zijn projecten, zowel groot als klein, maakt Oudolf schetsen en tekeningen die hij verwerkt in beplantingsontwerpen. Dit schitterend uitgevoerde boek neemt deze schetsen en ontwerptekeningen als uitgangspunt om zijn werkproces te ontleden en inzichtelijk te maken. Bekende en minder bekende projecten tonen zijn grote plantenkennis en zijn vermogen tot experimenteren en vernieuwen. 

De prachtige foto’s – veel ervan nooit eerder in druk gezien – maken dit tot een bijzondere uitgave die zowel ontwerpers en architecten zal aanspreken, als ervaren tuiniers en de vele fans van het werk van Oudolf. 

De teksten zijn geschreven door zes auteurs, die elk vanuit hun eigen disclipline hun visie geven op het werk en de invloed van Oudolf op het internationale tuin- en landschapsontwerp. Bijdragen zijn van: Rosie Atkins, Johnny Bruce, James Corner, Noel Kingsbury, Hans Ulbrich Obrist en Cassian Schmidt.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.