Tuin van het jaar 2019

Dé nationale competitie voor de best aangelegde particuliere tuin is weer van start gegaan! Tot en met vrijdag 15 juni kunnen hoveniers hun mooiste tuinproject insturen om mee te dingen naar de prestigieuze titel Tuin van het Jaar 2019.
Tuin van het jaar 2019 De wedstrijd zet jaarlijks het mooiste werk van de meest vakkundige hoveniers in de spotlights. Vele tuinliefhebbers en potentiële klanten worden zich nog meer bewust van de waarde van een vakkundig ontworpen, aangelegde en onderhouden tuin.
Branchevereniging VHG daagt álle hoveniersbedrijven in Nederland uit hun mooiste particuliere tuinen in te sturen en mee te dingen naar de eervolle titel Tuin van het Jaar 2019. Hoveniers kunnen zich met hun inzending aanmelden tot en met en vrijdag 15 juni. Op de website van VHG staan het inschrijfformulier en de spelregels voor leden en niet-leden van VHG. Elke inzender krijgt een schriftelijk juryrapport.
De wedstrijd vestigt de aandacht op het vakmanschap van hoveniers en trekt daarmee veel aandacht van vakbladen en overige media. In het voorjaar van 2019 reikt de vakjury de prijs Tuin van het Jaar 2019 uit tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Sleeuwijk, De Rooy Hoveniers
De vakjury over de winnaar Tuin van het jaar 2018:
In deze omsloten tuin kunnen de eigenaren dagelijks in een prachtige, smaakvolle groene omgeving genieten van het buiten zijn, in elk seizoen. Mede door de nieuwe lage ramen is de buiten-binnenbeleving optimaal. Het gevoel ontstaat direct betrokken te zijn bij de tuin. Dat is een grote verdienste van deze hovenier, die het is gelukt een grootse tuin te ontwerpen en aan te leggen op een relatief klein oppervlak. De Rooy Hoveniers heeft dankzij een goede plantenkennis originele keuzes gemaakt en planten in een prachtige compositie op de juiste plek gezet. Wat is er in alle rust veel te beleven en te ontdekken! Het geheel oogt als vanzelfsprekend, dus daar is heel goed over nagedacht. De harmonie in de texturen en kleuren van de verschillende levende en dode materialen maakt deze tuin tot een heerlijke oase.

Tuin van het jaar 2019Boomproject
De derde editie van de landelijke wedstrijd Boomproject van het Jaar 2018 is van start gegaan. Tot en met vrijdag 15 juni kan er worden ingeschreven. De nominaties en winnaars van de eerste twee edities van de wedstrijd hebben laten zien dat geslaagde boomprojecten echt teamwerk zijn van boomspecialisten, opdrachtgevers, aannemers en kwekers.
Is uw boomproject een inspiratiebron voor uw vakcollega’s? Zijn er innovatieve technieken toegepast die breder bekend mogen worden? Bent u trots op de soepele samenwerking binnen het projectteam? Zijn er opvallende duurzame of maatschappelijke keuzes gemaakt die het project onderscheiden? Deel dan uw kennis door uw project in te sturen voor de wedstrijd Boomproject van het Jaar 2018.
Foto: Maanplein in Heerlen van TGS, Boomproject van het jaar 2017

Materia Exhibitions B.V.