Start bouwrijp maken Floriade

Amvest en Dura Vermeer zijn donderdagmiddag 14 februari symbolisch gestart met het bouwrijp maken van het toekomstige Floriadeterrein in Almere. Samen met de gemeente Almere en de Floriade Almere 2022 BV werd bij dat moment stilgestaan.
Start bouwrijp maken FloriadeVoor de expo gaan Amvest en Dura Vermeer de verkeerswegen, bruggen, showcasewoningen, i-Streets en landenpaviljoens (zoals o.a. de ‘green embassies’) realiseren. Na de expo krijgt het permanente vastgoed een nieuwe bestemming in de stadswijk. De landenpaviljoens worden bijvoorbeeld omgebouwd tot woningen. Na afloop van de expo in 2022 wordt het Floriadeterrein getransformeerd tot een aantrekkelijke stadswijk die rijk is aan bomen, planten en bloemen. Een energie-neutrale stadswijk waar rust, ruimte en groen voorrang krijgen met een mix van 600 huur- en koopwoningen en 60 waterwoningen.
Foto van links: Heleen Aarts (algemeen directeur Amvest), Peter Verdaasdonk (directeur van de Floriade Almere 2022 BV), Loes Ypma, Wethouder Floriade Gemeente Almere) en Marieke Mentink (directeur bij Dura Vermeer).
www.floriade.nl  
www.amvest.nl 
www.duravermeer.nl 

De Schans BV