Compact wonen in het groen

‘Green Fits All’. Dat is het thema van Plantarium, de internationale Vakbeurs voor de Boomkwekerij die van 21 t/m 23 augustus wordt gehouden op het International Trade Centre Boskoop/Hazerswoude. 
Compact wonen in het groenOp Plantarium presenteren zo'n 300 exposanten uit verschillende landen een enorm assortiment boomkwekerijproducten voor de consumentenmarkt in pot en container en als vollegronds product.
Ook de toeleverende bedrijven tonen de nieuwste ontwikkelingen. Met het thema ‘Green Fits All’ biedt de beurs een platform voor samenwerking binnen de keten, maar ook daarbuiten. Plantarium wil ondernemers stimuleren om ook buiten de keten te zoeken naar samenwerking met bedrijven en instanties, waardoor groen kans op groei geeft.

Compact wonen in het groenPilot
In het kader van het thema laat Plantarium samen met haar deelnemers in de entreehal een pilot zien van compact wonen/recreëren in combinatie met natuurbeleving. ‘Klein’ lijkt de nieuwe standaard voor ontwikkelingen bij stadsvernieuwing en plattelandsontwikkeling getuige de opkomst van onder andere ‘Tiny Houses’ en ‘Tiny Forests’.
Bij de ontwikkelingen op dit gebied is er veel aandacht voor duurzaamheid en speelt de circulaire gedachte een rol. Als bouwmateriaal wordt veelal gekozen voor hout. Groendaken, gevelbeplanting en siergewassen complementeren de natuurlijke uitstraling.

Compact wonen in het groenEcologische route
De entreehal is tevens het startpunt voor de ecologische route die Plantarium de bezoekers aanbiedt. Deze route brengt de bezoekers langs deelnemers die op gebied van duurzaamheid en gezondheid interessante producten en/of diensten presenteren. Bezoekers kunnen de route zelfstandig lopen aan de hand van een plattegrond. Ze kunnen echter ook aansluiten bij een geleide tour die op gezette tijden in diverse talen wordt aangeboden.

Compact wonen in het groenPlantarium by Night
Wederom op initiatief van de gemeente Alphen a/d Rijn wordt voor de zesde keer op de donderdagavond Plantarium by Night georganiseerd. Dit keer wordt aandacht gevraagd voor groen en gezondheid. Met stimulerende maatregelen rondom groen en gezondheid denkt de gemeente de aanspraak op zorg een halt toe te kunnen roepen.
Hoveniers, woningbouwcoöperaties, makelaars, horecaondernemers en tuinbouwondernemers worden voor deze avond uitgenodigd. Op het programma staat een drietal korte lezingen en de avond wordt afgesloten met de ecologische route.

Novanorm