40.000 boomzaden per dag

Het Britse ingenieurs- en slimme technologiebedrijf CAL International heeft samengewerkt met de Australische groene tech start-up AirSeed Technologies om een baanbrekend klimaatveranderingsinitiatief te starten, waarbij de hoogwerkertechnologie ernaar streeft om tegen 2024 100 miljoen bomen te planten. 

40.000 boomzaden per dag | TuinVAK

CAL International heeft in samenwerking met AirSeed Technologies een zaaddozenafgiftesysteem ontworpen en ontworpen dat de motor is van AirSeed's unieke drone-technologie voor het planten van bomen. 

De opdracht van de missie was om het bestaande leveringssysteem van AirSeed te nemen en het ontwerp van de gebruikersinterface en de maakbaarheid van het zaaddozenafgiftesysteem te verfijnen.

De AirSeed-drone, die kunstmatige en gegevensintelligentie gebruikt, is een payload- en leveringssysteem dat aangewezen doelgebieden identificeert en lokaliseert met GPS-coƶrdinaten en vervolgens koolstofpods op de grond afvuurt met een snelheid van twee per seconde. Met behulp van een team van twee personen kan een AirSeed-drone 40.000 peulen per dag planten

De peulen dragen elk een gram koolstof, die wordt verzameld  uit rottende en stervende vegetatie. De peul beschermt het zaad in de kiemcyclus tegen strijdbare elementen zoals insecten, knaagdieren en vogels. De zaaddoos wordt geactiveerd wanneer het regent, waarbij de koolstof het water absorbeert en het zaad laat ontkiemen.