Heldhaftige hoveniers

Dertig nationaal kampioenen vertegenwoordigen Nederland tijdens de 45ste editie van WorldSkills, het ‘WK voor beroepen', dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Eerder dit jaar werden de winnaars geselecteerd tijdens de nationale finalewedstrijden van Skills Heroes.
Heldhaftige hoveniersMarico Nederlof

Tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen én teambuildingsdagen werden de deelnemers de afgelopen tijd klaargestoomd voor de wereldcompetitie in vakmanschap. In Kazan strijden meer dan 1.600 deelnemers uit ruim 60 bij WorldSkills International aangesloten landen/regio's in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 vakrichtingen (beroepen). 

Team
De negentienjarige hovenier Mario Nederlof van het Wellant College Houten komt uit Capelle aan den IJssel en werkt bij Vogelaar Hoveniers en Bestratingen. Hij werkt tijdens Worldskills Kazan in teamverband samen met de eveneens negentienjarige Lucas Muilwijk uit Noorden.
Deze student van het Wellant College Houten is werknemer van Schonewille Hoveniers. In de vakwedstrijd voor hoveniers voeren de twee diverse aanlegwerkzaamheden uit en kiezen ze de beplanting voor de tuin. Het gaat bijvoorbeeld om het aanleggen van verhardingen, waterpartijen, beplanting en tuinelementen als pergola’s en banken.Heldhaftige hoveniersLucas Muilwijk

Conferentie
In het Kazan Expo International Exhibition Centre in Kazan worden door de organisatie 400.000 bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. Onderdeel van het evenement is een driedaagse conferentie over economische en technologische trends, beroepsonderwijs en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement ter wereld.

MBI B.V.