Meesterlijk tuinevent

Inspiratie, innovatie, kennis en netwerk. Dat zijn de vier pijlers waarop Meesters in de Tuin drijft. Het exclusieve event voor de allerbeste hoveniers, tuinontwerpers, tuinarchitecten, zwembadbouwers beleeft op donderdag 17 oktober in Inspyrium in Cuijk haar vijfde editie.
Meesterlijk tuineventHet event groeit dit jaar naar circa 50 partners, 4000m2 inspiratie en circa 1000 professionele bezoekers. Ondanks dat het event dit jaar opnieuw groeit, blijft Meesters in de Tuin inspirerend en verrassend. “Het is belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en onderscheiden, zeker ook in deze branche”, aldus initiatiefnemer Niels in ’t Veen.
Volgens de organisator van Meesters in de Tuin is het innovatiegehalte in de groene sector bijzonder hoog.
Een nieuw onderdeel binnen Meesters in de Tuin zijn de kennissessies. In ’t Veen: “Het is lastig om continu van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te zijn”, zegt hij. “Dus is het voor de hovenier belangrijk om zijn kennisniveau op peil te houden.”
www.meestersindetuin.nl
www.trivium.nu

Meesterlijk tuineventStarline
In totaal staan vijftig partners van Meesters in de Tuin met producten op het allerhoogste niveau bij elkaar in één ruimte. Tot de partners behoort onder meer Starline. Starline ontwikkelt sinds 1973 Monoblock privé-zwembaden, die worden gemaakt van hoogwaardig composiet in een uiterst duurzame constructie.
Langdurige ontwikkeling en innovatie heeft geresulteerd in een materiaal dat een zeer glad en hard oppervlak heeft en daardoor antibacterieel is. Met de vinylester toplaag is het vrijwel onverwoestbaar. De exterior finish coating zorgt voor een volledig geïsoleerde en waterdichte buitenlaag.
www.starlinepool.com/nl/

Meesterlijk tuineventTSD
Partner TSD heeft een eigen ontwikkelingsafdeling waar kwalitatief hoogwaardige software wordt gemaakt. Jansen Hoveniers is klant van TSD en maakt gebruik van 3D TUIN Designer. Met het programma kan de hovenier een buitenruimte in 3D en in videoformaat presenteren. Daarnaast bleek DATAflor Business van TSD een goede oplossing.
DATAflor Business maakt papier overbodig, is kostenbesparend en beheert het volledige betalingsverkeer. De hovenier kan multi-screen werken, bestanden toevoegen door te slepen en heeft snel inzicht in bijvoorbeeld marges. Op vragen geeft TSD meestal binnen twee uur een antwoord en het systeem maakt automatisch een screenprint wanneer een supportaanvraag wordt gedaan.
www.tsd.nl

Meesterlijk tuineventRoyal Grass
Topkwaliteit kunstgras en de service die daarbij hoort: dat is waar Royal Grass voor staat. Alle kunstgrassen hebben een jarenlange levensduur, zijn gegarandeerd veilig en worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Met Royal Grass vergt een tuin vrijwel geen onderhoud terwijl de groene uitstraling hetzelfde is als bij een tuin met echt gras. Royal Grass wordt uitsluitend geleverd en indien gewenst geïnstalleerd door zorgvuldig geselecteerde dealers. Het kunstgras is onder andere geschikt voor tuinen, balkons, dakterrassen, speelplaatsen en de openbare ruimte.
www.royalgrass-kunstgras.nl

Meesterlijk tuineventLuxcom
Luxcom produceert hoogwaardige indoor & outdoor producten vervaardigd uit een speciaal ontwikkeld polymeer composiet. Door de versterking met glasvezel is het composiet zeer licht van gewicht, onderhoudsvrij en bestand tegen alle weersinvloeden.
Met de door luxcom ontwikkelde productietechniek is het mogelijk om elk product aan te passen naar de eisen en wensen van de klant. Alle producten zijn volledig vormvrij te ontwikkelen. Producten zijn leverbaar in alle kleuren en vele oppervlakte afwerkingen. Voorbeelden hiervan zijn betonlook, koperlook, cortenstaal, en diverse stucwerken.
www.luxcom.nl

Meesterlijk tuineventSTIHL
Altijd de juiste machine voor de juiste toepassing. Wie met STIHL werkt, mag de hoogste standaard verwachten: tuinmachines, accessoires, diensten en services van topkwaliteit. Het accent ligt op steeds op betere prestaties, meer comfort, veiligheid, milieubewustzijn en klantgerichtheid. STIHL investeert voortdurend in duurzaamheid, productontwikkeling en digitalisering.
Het nieuwste voorbeeld daarvan is STIHL connected, een revolutionaire toepassing voor machineparkbeheer. Hiermee kunnen professionele gebruikers van zowel gemeentelijke diensten als bedrijven in de tuin- of landschapsaanleg hun machineparken en werkopdrachten digitaal beheren.
www.stihl.nl

Meesterlijk tuineventBIOnyx
BIOnyx maakt hoogwaardige en biologische schoonmaakmiddelen, zonder chemicaliën. Het heeft een uitgebreid tuinassortiment gereed voor de professional en particulier. Daar zit werkelijk alles bij wat een hovenier maar kan wensen: terraslamp, opritreiniger, kunstgrasreiniger, natuursteenreiniger, barbecue-reiniger, een middel voor tuinmeubelen - of die nu van hout of plastic zijn-, een reinigingsmiddel voor zonwering, zonnepanelen of buitenhaard-ruiten. Verder bevat het nieuwe assortiment een reiniger voor grafstenen- en urnen, die nu al wordt toegepast op grotere begraafplaatsen.
www.bionyx.nl

Meesterlijk tuineventIn-lite lab
In-lite lab verlicht op creatieve wijze unieke buitenruimtes in het binnen- en buitenland. Exclusieve particulieren (dak)tuinen en buitenruimtes van hotels en restaurants, het zijn allemaal plekken waar in-lite lab lichtplannen voor ontwerpt en realiseert. Hiervoor werkt men met de armaturen van in-lite maar worden ook lichtoplossingen aangeboden die verder gaan dan standaard. ‘Dare to be different’, zo luidt de slogan van in-lite.
www.in-litelab.com

Meesterlijk tuineventECOstyle
Klimaatbestendigheid zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Zo ook voor de tuin of in het openbaar groen. Deze uitdaging vraagt om slimme producten die samenwerken met de natuur. De Myco meststoffen lijn van ECOstyle speelt hier op in met een innovatieve toevoegingen van protozoa en Mycorrhizae-schimmels onder de naam Protoplus.
Deze meststoffen hebben stuk voor stuk een uitgebalanceerde N-P-K verhouding, de toegevoegde schimmels zorgen voor een bijzondere werking. Ze vormen als het ware een verbinding tussen bodem en plant. Hierdoor is deze slimme schimmel perfect in staat om in de bodem water en voedingsstoffen te vinden voor de plant.
www.ecostyle.nl

Novanorm