Nieuwe voorzitter

René Willemsen, Kalanchoë- en Calceolariakweker uit Gendt, volgt Jos Kersten op als voorzitter van de coöperatie Plantion. Kersten was 11 jaar voorzitter van Plantion en daarvoor 12 jaar van Bloemenveiling Oost Nederland. 
Nieuwe voorzitterDe leden van Plantion gingen ook akkoord met de toetreding van rozen- en hortensiakweker Mickey Hogervorst uit Stompwijk tot de personele unie van bestuur en raad van commissarissen. Naast deze veranderingen werd op de ALV onder meer de prognose voor 2019 bekendgemaakt. Plantion gaat uit van 2,3 procent meer omzet in vergelijking met 2018. Na een daling vorig jaar herstelt de bemiddeling zich uitstekend: +6,3 procent. Groencentrum Plantion profiteert verder van de grote vraag naar tuinproducten: +5 procent. De omzet via Plantion Digitale Marktplaats neemt met 10 procent toe. De klokomzet daalt 1,9 procent maar inmiddels is de dalende lijn omgebogen; in 2020 verwacht Plantion met de klok 3 procent in de plus te eindigen.
Foto: De komende (tweede van links) en de gaande voorzitter, geflankeerd door de Plantion-directie Peter Bakker (links) en Guus van Logtestijn (rechts) (Fotografie: VVB Van Bree)

MBI B.V.