De eetbare tuin van Unilever

Het Unilever Foods Innovation Centre wordt omringd door een eetbare tuin waarin de architectuur en de sfeer van het gebouw van binnen naar buiten toe wordt voortgezet. 
De eetbare tuin van UnileverDe tuin is ontworpen door Atelier Loos van Vliet. Het tuindeel op de terrassen is inmiddels aangelegd door de Koninklijke Ginkel Groep. Het onderhoud van de eetbare gewassen op de terrassen zal door de werknemers van Unilever zelf worden verzorgd. Een groep van betrokken en geïnteresseerde werknemers heeft de mogelijkheid gehad om mee te denken in het ontwerpproces. Dit heeft geresulteerd in een eetbare terrastuin waaruit direct en jaarrond te oogsten is. Vanaf het moment dat de tuin geopend wordt, waarschijnlijk in het najaar, zullen de kruiden, planten en gewassen uit de tuin kunnen worden gebruikt in de keuken van Unilever. “De getoonde betrokkenheid van de medewerkers geeft een duidelijke positieve input aan het ontwerp en is belangrijk voor het welslagen van het plan”, aldus ontwerper Irma Gross van Atelier Loos van Vliet. “Het bijzondere is dat het hierdoor ook echt hun eigen tuin wordt.”