MTX: duurzaam en ecologisch verantwoord plaatmateriaal

Houten producten in tuin of landschap worden continu blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Een extreem duurzaam en ecologisch verantwoord plaatmateriaal is dan vereist. Dat is precies de reden waarom MTX de tuin, landschapsinrichting, bouw, interieurbouw en ontwerpindustrie aan het veroveren is. Dit revolutionaire, natuurlijk gemodificeerde MDF heeft een garantie van maar liefst 50 jaar bij gebruik in buitentoepassingen. MTX-platen zijn waterbestendig en extreem duurzaam. 
MTX: duurzaam en ecologisch verantwoord plaatmateriaalMTX plaatmateriaal behoort tot duurzaamheidsklasse 1 van de EN350-2; dat staat gelijk aan de duurzaamheid van teak en is hoger dan die van eiken. MTX is FSC gecertificeerd en voldoet daarmee aan strenge milieustandaarden. Met het gebruik van MTX zijn bedrijven er dan ook van verzekerd dat het materiaal afkomstig is van milieuverantwoorde, natuurlijke bronnen. Deze bijzondere kenmerken doen geen afbreuk aan de gebruikelijke ontwerpmogelijkheden van traditioneel MDF. De verbeterde stabiliteit van de MTX panelen zorgt zelfs na het verven voor een verlengde levensduur van de coating. Het extra gladde oppervlak leent zich ook voor complexe en nauwkeurige bewerkingen en ontwerpen.
MTX: duurzaam en ecologisch verantwoord plaatmateriaalGoed om te weten: MTX laat zich op dezelfde manier zagen, coaten, schilderen, schuren, spijkeren en bevestigen als elke andere houtvezelplaat. Dit betekent dat MTX met behoud van het verwerkingsgemak van standaard MDF, gebruikt kan worden in situaties en toepassingen waar normale MDF of andere houten panelen zich niet voor lenen. Een duurzaam product en perfecte detaillering worden zo gecombineerd met een strakke afwerking. MTX is daarmee ongelooflijk veelzijdig en kan gebruikt worden voor plantenbakken, tafels, stoelen, banken, tuinhekken en pergola’s maar ook voor tuinkamers, standbeelden, speeltuinen, meubels; zolang jij het kunt bedenken, kun je het met MTX maken! 
MTX: duurzaam en ecologisch verantwoord plaatmateriaal

Novanorm