Tuinen belangrijk tijdens lockdown

Een nieuw rapport van het Britse National Garden Scheme benadrukt de vitale rol die tuinen en buitenruimtes speelden- en blijven spelen - in de fysieke en mentale gezondheid en het welzijn van de natie tijdens lockdown.
Tuinen belangrijk tijdens lockdownDoor feedback van tuinbezitters, kijkers van virtuele tuinbezoeken die tijdens lockdown werden uitgezonden en een online enquête in augustus samen te brengen, bevestigt het National Garden Scheme-rapport dat de kracht van tuinen om het welzijn te bevorderen nog nooit zo belangrijk is geweest.
 
Enquête
-  2.419 mensen reageerden op de online enquête. 
-  92% zei dat hun tuinen en buitenruimtes tijdens de lockdown 'extreem belangrijk' voor hen waren in termen van gezondheid en welzijn.
-  87% zei dat een belangrijk voordeel van toegang tot hun tuin / buitenruimte tijdens de lockdown was: 'Het hielp om stress te verminderen'.
-  100% van degenen met een balkon of bloembakken (35 respondenten) zei dat een belangrijk voordeel de vermindering van stress was - al deze respondenten bevonden zich in een stedelijke of voorstedelijke omgeving.
Tuinen belangrijk tijdens lockdownOpenbare buitenruimte
-  Van de respondenten met alleen toegang tot een openbare buitenruimte (20 respondenten) zei 95% dat een belangrijk voordeel was dat 'het hielp om stress te verminderen' (in tegenstelling tot 87% in het algemeen).
-  78% zei dat een belangrijk voordeel van toegang tot hun tuin / buitenruimte tijdens het afsluiten was: 'Het hielp de natuur te waarderen'.
-  69% zei dat een belangrijk voordeel van toegang tot hun tuin / buitenruimte tijdens het afsluiten was: 'Het hield fit en droeg positief bij aan de fysieke fitheid'.
-  86% zei dat ze hun tuinen meer gebruikten tijdens de lockdown.
-  77% gebruikte de tuinen om te ontspannen.
-  81% besteedde zijn tijd aan het kweken en vermeerderen van zaden.
-  70%  verbouwde zijn eigen producten.
Andere veelvoorkomende thema’s in de lange antwoorden waren: Genieten van tijd om dieren in het wild te bekijken en aan te moedigen, contact maken met buren 'over de tuinpoort', achterstallige tuinprojecten voltooien en genieten van het heiligdom van hun buitenruimtes.