EVBox in contact met de natuur

Carpentier heeft de eiken wandbekleding geleverd (profiel SV3QC) voor het nieuwe hoofdkantoor van EVBox. Het eikenhout is afgewerkt met Rubio Monocoat Smokes Oak Olie. De beplanting in vrijwel alle kantoorruimtes wordt uitgelicht met biodynamische verlichting van Lightbox. 
EVBox in contact met de natuurEVBox in contact met de natuurEVBox in contact met de natuur
EVBox is een internationale ontwikkelaar van elektrische laadpaal-oplossingen, met een missie om de hele wereld aan duurzaam vervoer te helpen. Onlangs verhuisden de ruim 500 medewerkers naar een volledig gerenoveerd en duurzaam kantoorgebouw in Amsterdam-West. D/DOCK ontwierp een compleet nieuwe omgeving, waar de teams zich kunnen verspreiden over drie verdiepingen en zich kunnen verzamelen in verschillende ruimtes, zoals de samenwerkingstuin. Het is een gezond kantoor geworden met veel groen, warme kleuren, verschillende werkplekken en ruimtes om weer op te laden.  
Biophilic design
In het ontwerp is Biophilic design toegepast: ontwerpen met de natuur. Niet alleen veel planten en groen in het kantoor, maar ook verlichting, akoestiek, materiaalgebruik, kleuren en vormen dragen bij aan het gevoel van in contact staan met de natuur. Dit verlaagt stress en werkt positief op de gezondheid van de gebruikers. In vrijwel alle kantoorruimtes is beplanting geplaatst om het groene aspect van EVBox te benadrukken en rust uit te stralen. Alle beplanting is door Lightbox uitgelicht met biodynamische verlichting waardoor er een optimale daglichtsimulatie ontstaat en de beplanting altijd de juiste hoeveelheid licht krijgt. Dit stimuleert niet alleen de groei, maar ook de conditie en vitaliteit van de planten. De plantenbakken in de entree zijn voorzien van een led lichtlijn in de blauwe huisstijl kleur van EVBox.