Aan de slag met biodiversiteit

#Tuinvak 26-05-2021
Aan de slag met biodiversiteit

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), NL Greenlabel en Stichting Steenbreek gaan binnen het Nationaal Deltaplan Biodiversiteitsherstel aan de slag met biodiversiteit in het stedelijk gebied.
Aan de slag met biodiversiteit
Foto van links: Lodewijk Hoekstra, mede-oprichter NL Greenlabel, Louise Vet, voorzitter Deltaplan Biodiversiteitsherstel, Egbert Roozen, directeur Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, Roel van Dijk, directeur Stichting Steenbreek

VHG en NL Greenlabel hebben zich onlangs aangesloten bij de coalitie. Stichting Steenbreek was al enige tijd lid. Hoe benutten we het stedelijke gebied voor behoud en versterking van biodiversiteit? Welke interventies, gebaseerd op natuurinclusiviteit (ecosysteemdiensten, natuurinclusief bouwen, en groene infrastructuur) kunnen we hiervoor doen? Hoe stimuleren we de stakeholders in het stedelijke gebied om concrete acties te versnellen? En hoe komen we tot een duurzamer (ecologisch) beheer? Met deze vragen gaan de drie organisaties aan de slag binnen de coalitie van het Deltaplan. Het doel is om daarmee, naast biodiversiteit in het landelijke gebied, een werkspoor biodiversiteit in het stedelijk gebied aan het Deltaplan toe te voegen en hierin het voortouw te nemen.