Altrex verduurzaamt met Cradle to Cradle

18-04-2023
Altrex verduurzaamt met Cradle to Cradle

Altrex is trots te kunnen aankondigen dat de meeste professionele trappen en alle professionele rolsteigers Cradle to Cradle-gecertificeerd zijn op brons niveau.

Altrex verduurzaamt met Cradle to Cradle

Altrex bezit een bronzen certificaat voor een groot gedeelte van het professionele trappen- en steigersassortiment en heeft de ambitie om een steeds hoger Cradle to Cradle-niveau te bereiken: voor meerdere producten.

Op elk van vijf onderdelen krijgt een product of productgroep een score. Hoe beter je presteert op een specifiek onderdeel, hoe hoger de score voor dat onderdeel. Het onderdeel met de laagste score bepaalt het eindniveau.

Altrex verduurzaamt met Cradle to Cradle

Altrex keek kritisch naar het productieproces

De trappen en steigers bestaan uit aluminium – wat 100% recyclebaar is – en legt daarmee de basis voor een circulair proces. In samenwerking met bestaande leveranciers heeft Altrex dan ook kritisch gekeken naar het huidige productieproces om in aanmerking te komen voor Cradle to Cradle. Met gepaste trots kan worden gemeld dat Nederland met Altrex opnieuw een duurzame onderneming én certificaathouder rijker is.