Beste marktintroductie

Het vaste planten concept Wild & Inheems van Griffioen Wassenaar BV uit Boskoop is uitgeroepen tot Beste marktintroductie PLANTARIUM|GROEN-Direkt 2022.

Beste marktintroductie | TuinVAK
Beste marktintroductie | TuinVAK

De jury was unaniem over het concept Wild & Inheems dat inspeelt op een actuele behoefte en waarbij alles klopt. ‘Het is een mooi assortiment van wilde en inheemse planten, de manier waarop de planten zijn gekweekt (PlanetProof), de planten staan in potten van gerecycled plastic en ook de etiketten zijn recyclebaar, de planten dragen bij aan de biodiversiteit, het is vertaalbaar naar iedere regio, het duurzaamheidsaspect en het verhaal klopt bij de realiteit,’ aldus de jury.

Totaal werden er 21 inzendingen door de jury beoordeeld. De tweede plaats was voor NATURE 2 NATURE ingezonden door Van Son & Koot uit Kaatsheuvel. Over NATURE 2 NATURE zei de jury: ‘Het verhaal rond dit concept is erg aantrekkelijk, met name de onderverdeling in de vier categorieën maakt het verhaal ook een leuk voor kinderen. Het is actueel en sluit aan bij de aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit en draagt bij aan de tuinbeleving.’

De derde plaats was voor Miscanthus Eco2Grass van De Jong Plant bv uit Boskoop.