Bijzondere buitenverlichting in de spotlights

29-11-2021
in-lite wil samen met partners en hoveniers zoveel mogelijk mensen inspireren met
in-lite wil samen met partners en hoveniers zoveel mogelijk mensen inspireren met

in-lite zet tijdens de Groene Sector Vakbeurs het armatuur EVO FLEX en het DISC concept met Human Dimming in de spotlights. Daarnaast wordt ‘The book of in-lite 2022' gepresenteerd. De boodschap: de mogelijkheden van in-lite buitenverlichting zijn eindeloos en de aanleg hoeft niet ingewikkeld te zijn.

in-lite wil samen met partners en hoveniers zoveel mogelijk mensen inspireren met
in-lite wil samen met partners en hoveniers zoveel mogelijk mensen inspireren met

in-lite wil samen met partners en hoveniers zoveel mogelijk mensen inspireren met buitenverlichting en laten zien dat zijn producten en concepten in iedere buitenruimte thuishoren. Dat is ook terug te zien in ‘The book of in-lite 2022', laat International Business Manager Marc Houtsma weten. ‘Het boek geeft een mooi totaaloverzicht van alle producten die we aanbieden de komende jaren. Daarnaast tref je veel voorbeelden aan van hoe je onze verlichting in tuinen het best toe kunt passen. Hoveniers kunnen met dit boek hun klanten echt inspireren.’

Bijzondere buitenverlichting in de spotlights

EVO FLEX

Bijzondere buitenverlichting in de spotlights

Het bijzondere van EVO FLEX schuilt in de flexibiliteit van het product. Of je een strakke tuin met rechte lijnen hebt of veel organische vormen, EVO FLEX past eigenlijk altijd. Overdag zie je het armatuur niet, in de avond creëert het een buitengewoon bijzondere sfeer die zowel artistiek als functioneel is. EVO FLEX produceert dankzij de hoge kwaliteit leds een warme, egale lichtbundel die naar boven en ook naar de zijkanten schijnt.

Bijzondere buitenverlichting in de spotlights

Het product is gekoppeld aan het 12 volt systeem. Dit is een veilige spanning waardoor verlichting zelf eenvoudig is aan te sluiten en te verplaatsen. Met de nieuwste in-lite technologie bedien je eenvoudig via de in-lite app op je smartphone of tablet je tuinverlichting, zonder ervoor op te staan. Hiermee creëer je dus in de handomdraai slimme verlichting in een tuin.

Steeds meer hoveniers in vooral het hogere segment werken met dit zogenaamde plug and play systeem, vertelt Houtsma. ‘Consumenten worden voor het aanleggen van kwalitatief hoogwaardige verlichting het liefst ontlast. Onze systemen zijn door hoveniers en tuinarchitecten perfect te integreren in het totale ontwerp van een tuin.’

Human Dimming

Maximaal gebruiksgemak is het uitgangspunt in alle armaturen die in-lite in buitenverlichting ontwerpt. In het nieuwste DISC concept van in-lite komt dit terug in de manier waarop de 230V hanglampen te dimmen zijn. Je dimt de lampen simpelweg met een handbeweging. Het is een techniek die in exclusieve binnenverlichting vaker wordt toegepast en nu ook voor buitenverlichting geschikt is. Zo bestuur je de verlichting eenvoudig vanuit je lounges of aan de eettafel.

‘Met Human Dimming brengen we interieurelementen van de binnen- naar de buitenomgeving’, legt Houtsma uit. ‘De buitenomgeving wordt een verlengstuk van de woning. Dit is een van de belangrijkste trends van de afgelopen jaren. Er ontstaan steeds meer plekken in tuinen waar mensen samenkomen. De zogenoemde social areas, waar Human Dimming volledig tot zijn recht komt; denk aan overkappingen, zithoeken en plekken waar je kunt bbq’en. De gemiddelde overkapping is tegenwoordig net een tuinhuis.’

De International Business Manager voegt toe dat de producten van in-lite zeer energie-efficiënt zijn. ‘Onze verlichting is af te stemmen op de wensen van de gebruiker. Zo kun je automatisch instellen dat het licht pas aangaat op het moment dat de zon ondergaat. Op die manier komt het groen van je tuin in de avonduren tot leven. Tevens kun je een bewegingsmelder koppelen aan de verlichting. Zo haal je het maximale rendement uit de investering van je tuin. De schoonheid van de tuin wordt met onze verlichting op een bijzonder sfeervolle manier geaccentueerd.’

De concepten van in-lite

ACE: Dit concept biedt staande lampen en wandlampen in vijf verschillende kleuren. Het ontwerp is minimalistisch en het licht heeft een kenmerkend strak lichtbeeld.

DISC: Dit concept heeft rondingen en zachte vormen waarin duidelijke elementen uit de natuur zijn verwerkt. Zo is bij de staande lamp een duidelijke link naar een paddenstoel te leggen, maar zie je ook in de lichtbron van de armaturen een glooiing die vaak terug komt in de natuur.

EVO: Dit concept is verkrijgbaar in geïntegreerde-, staande-, wand- en opbouwarmaturen. De armaturen hebben een architectonische vormgeving, die zich perfect laat verwerken in tuinen met strakke lijnen en hoogwaardige materialen.

Ralf Pijnenburg