Biologisch asfalt

Harsfalt, asfalt met een 100% biologisch bindmiddel, is een belangrijke en grote stap in de ontwikkeling van bio-asfalt waarmee het asfalt van het Nederlandse wegennet de komende jaren toekomstbestendig vervangen kan worden.

Biologisch asfalt | TuinVAK

De initiatiefnemers, Mourik Infra, NTP, Versluys Groep, Vermeulen Groep en ReintenInfra, zijn trots op hun ontwikkelde product. Esha en Miscancell leveren de grondstoffen en Asfalt Kennis Centrum verzorgt het onderzoek en de monitoring.

Dit 100% biologische bindmiddel bevat een mix van biologische oliĆ«n, hars en lignine uit Olifantsgras. Alle bestanddelen en het mengsel zijn onderzocht op onder andere  gezondheid, milieu, herbruikbaarheid, materiaaleigenschappen en mengseleigenschappen.

Het toepassen van Harsfalt gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitie van de branche om in 2030 klimaatneutraal te werken aan de Nederlandse wegen. 

Het asfalt is aangebracht in twee proefvakken in de gemeenten Assen en Oude IJsselstreek en deze proefvakken worden vier jaar lang gemonitord door het Asfalt Kennis Centrum, waarbij zij onder andere het verouderingsgedrag van het wegdek in de gaten te houden. 

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.