Bloembollen brengen geluk

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het gebruik van bloembollen in het openbaar groen. Bloembollen zijn de brengers van de eerste kleuren na de winter en geven dat eerste voorjaarsgevoel waar een hoop mensen na de winter naar verlangen.  
Bloembollen brengen geluk | TuinVAK
Bloembollen brengen geluk | TuinVAK
Bloembollen brengen geluk | TuinVAK
Bloembollen brengen geluk | TuinVAK
Er is eigenlijk geen enkel ander soort beplanting die in het voorjaar, in zo’n diversiteit aan kleuren en vormen, invulling kan geven aan perken, parken, bermen en gazons. Naast deze rol als brenger van kleur, variatie en vrolijkheid spelen bloembollen een steeds belangrijkere rol wanneer het gaat over biodiversiteit.

Groeiende vraag
Bij CSW Landscaping probeert men op diverse manieren in te spelen op de groeiende vraag naar bloembollen voor gebruik door hoveniers en gemeenten. Dit begint bij het samenstellen van het assortiment. Naast een breed assortiment tulpen en narcissen besteedt CSW Landscaping veel tijd en zorg aan zijn assortiment bijzondere bol- en knolgewassen.$Veel soorten uit deze groep zijn vanwege hun eigenschap om meerdere jaren achtereen te bloeien en de mogelijkheid om ze machinaal aan te planten uitermate geschikt voor gebruik in openbaar groen.

Verwilderen
Consumenten, gemeenten en andere gebruikers vinden het steeds belangrijker dat gewassen meerdere jaren achtereen bloeien. CSW Landscaping biedt daarom steeds meer botanische tulpen en bijzondere bolgewassen aan die kunnen verwilderen.
Naast de individuele soorten ziet CSW Landscaping een ook een groeiende vraag naar kant-en-klare mengsels. Deze mengsels kunnen samengesteld zijn uit soorten die vrijwel gelijktijdig bloeien om het zogenaamde wow-effect te creëren, maar ze worden vaak gebruikt om de bloeiperiode te verlengen. Met een uitgekiend mengsel is het ook mogelijk een bloeiperiode van minimaal 8 tot 10 weken te realiseren.

Biodiversiteit
Een steeds belangrijker wordend thema is biodiversiteit en duurzaamheid. Door het gebruik van de juiste soorten kunnen bloembollen een grote ondersteunende rol spelen in de voedselvoorziening van vlinders en bijen. De rol van bijen binnen ons ecosysteem krijgt ook steeds meer aandacht nu er zoveel bijenvolkeren onder druk staan.
Ook hierbij speelt de bloeiperiode van bloembollen een cruciale rol. Er zijn immers weinig tot geen andere gewassen die zo vroeg in het jaar een voedselbron zijn voor bijen en vlinders. Vroegbloeiende bolgewassen zoals sneeuwroem, narcissen en fritillaria’s (kievitsbloemen en keizerskronen) zijn vaak de eerste bron van nectar na de winter.

Gezond en gelukkig
Deze vroege nectar is cruciaal in de voedselvoorziening van bijen en vlinders in het voorjaar. CSW Landscaping vindt het een goede ontwikkeling dat dit steeds meer gewaardeerd wordt. Niet alleen de bijen en de vlinders, maar ook mensen worden gezonder en gelukkiger in een groene omgeving. Daar draagt CSW Landscaping graag zijn steentje aan bij.
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.