Boom geplant voor 100 jaar VHG

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging heeft Branchevereniging VHG op dinsdag 10 november 2020 bij het Vredespaleis een boom geplant. 
Boom geplant voor 100 jaar VHG | TuinVAK
VHG-voorzitter Rien van der Spek en directeur Egbert Roozen namen de schop ter hand om een Albizia julibrissin (Perzische slaapboom of zijdeboom) in de grond te zetten. Dat gebeurde in aanwezigheid van Erik de Baedts van the Carnegie Foundation en directeur van het Vredespaleis in Den Haag. Andere festiviteiten, zoals een groot jubileumfeest dat deze maand plaats zou vinden, zijn vanwege de coronamaatregelen afgelast.

Bijzonder moment
“Een boom planten hoort bij een bijzonder moment,” zo gaf VHG-directeur Egbert Roozen voorafgaand aan het planten aan. “Het was de bedoeling om deze boom afgelopen mei al als ‘tree of friendship’ te planten met onze ELCA-collega’s die op dat moment in Nederland te gast zouden zijn. Vanwege corona moest dit bezoek afgelast worden. Het voelt daarom goed, dat we de boom vandaag alsnog bij het Vredespaleis kunnen planten en hiermee onze verbondenheid als vakgenoten binnen 100 jaar VHG tot uiting kunnen brengen. Bovendien staat de boom op voor VHG historische grond. Van 1920 tot 1984 was het verenigingsbureau in Den Haag gevestigd”. De boomplantactie is tot stand gekomen in samenwerking met The Pollinators, die de maand november hebben uitgeroepen tot maand van de bomen: ‘Treevember’.
Foto: van links naar rechts: Egbert Roozen, Thom van de Beek (The Pollinators) en Erik de Baedts
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.