Brabantse mini-loader wereldwijd

De Brabantse bedrijven ELEO en Conmeq hebben een nieuwe lange-termijn samenwerking ondertekend voor de levering van batterijsystemen voor de nieuwe productieversie van de Conmeq AS15 mini-loader.

De deal omvat de levering van minimaal 1.000 batterijsystemen in de komende drie jaar.

De deal omvat de levering van minimaal 1.000 batterijsystemen in de komende drie jaar. De mini-loader, voorzien van geavanceerde batterijen van ELEO, werd in 2020 succesvol geïntroduceerd door Conmeq. Door de explosieve vraag naar de duurzame en stille machine wordt nu de stap gezet naar massaproductie.

De mini-loader heeft een draagkracht van 500 kilo en heeft 70 verschillende aanbouwwerktuigen. De machine wordt aangedreven door vier onafhankelijke elektromotoren en de krachtige batterijen, goed voor een capaciteit van circa 15kWh, zorgen ervoor dat het apparaat de hele dag gebruikt kan worden, zonder tussentijds op te hoeven laden.

Conmeq sloot een overeenkomst met Vermeer Corporation, een grote Amerikaanse fabrikant van industriële machines, om de mini-loader wereldwijd te distribueren, te beginnen met de overige Europese landen.