Buitenkeuken in stadstuin

In hartje Amsterdam toverde tuinarchitect Erik Knops, Knops Tuindesign, een stadstuin om in een oase van rust. Verschillende zones in deze hoogwaardige buitenruimte van slechts 6 x 7 meter maken het mogelijk om de tuin zowel overdag als ’s avonds én gedurende alle seizoen te gebruiken.

Buitenkeuken in stadstuin | TuinVAK
Buitenkeuken in stadstuin | TuinVAK
Buitenkeuken in stadstuin | TuinVAK

Een grote eyecatcher in de tuin is de buitenkeuken van COOXS, waarbij de donkere tinten mooi aansluiten op de zwarte accenten van gepoedercoat zwart aluminium, die in tuin zijn gebruikt. 

Voor het werkblad van de buitenkeuken koos Knops Tuindesign voor de materialen van Cosentino, in dit geval Dekton Laurent. Deze kleur is geïnspireerd op de natuursteen Port Laurent en is een opvallende verschijning met zijn spectaculaire donkerbruine achtergrond die doorkruist wordt met gouden aders.

Er is gekozen voor een combinatie van verschillende materialen om het gevoel van zonering te versterken in deze kleinere tuin. Daarbij is gebruik gemaakt van keramische tegels voor het terras en in verstek als traptreden. Afrormosia voor de vlonder en houten elementen van de erfafscheiding. Het overige deel van de erfscheiding en de maatwerk buitenhaard met houtopslag zijn bekleed met natuursteen strips, kleur grijs-kwartsiet.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.