Buitenkraan voorkomt vorstschade

De herfst is het juiste moment om vorstvrije oplossingen voor buitenkranen te installeren. De POLAR II-armatuur van Schell heeft een slimme technologie, die vorstschade voorkomt en die snel en eenvoudig geïnstalleerd kan worden.

Buitenkraan voorkomt vorstschade | TuinVAK

Een intelligente technische oplossing zorgt bij de POLAR II voor vorstbescherming. Zodra de kraan gesloten wordt, zorgt een binnenventilatiesysteem ervoor dat de buitenmuurarmatuur automatisch leegloopt. De kraan is zo gedurende de gehele koude periode tegen bevriezing beschermd, maar kan in de winter toch gewoon gebruikt worden.

De POLAR II is gemaakt van hoogwaardig metaal. Het mat verchroomde oppervlak en de beschermende coating voorkomen contact met het metselwerk en zorgen zo voor de nodige bescherming tegen corrosie.

De afsluiter in de POLAR II met het interne ventilatieventiel bevindt zich in het achterste derde deel van de buitenmuur en dus in de vorstvrije zone. De ventilatieklep wordt samen met de terugslagklep aan de inlaatzijde geactiveerd wanneer de afsluitklep gesloten wordt. Het ventilatieventiel gaat open en het water kan weglopen terwijl er lucht naar binnen stroomt Zo is de buitenkraan tijdens de winterperiode tegen vorst beschermd. Een voorwaarde voor het probleemloos functioneren van de kraan is dat aangesloten slangen bij vorst worden afgesloten en verwijderd.