Duurzaam hout in de showtuin

De Chelsea Flower Show in Londen, georganiseerd door de Royal Horticultural Society (RHS), heeft dit jaar een nieuwe primeur met de bijdrage van MEDITE SMARTPLY.

MEDITE SMARTPLY werkt voor dit project samen met de bekroonde tuinontwerper en

MEDITE SMARTPLY werkt voor dit project samen met de bekroonde tuinontwerper en landschapsarchitect Sarah Eberle. Ze doet inspiratie op tijdens haar talloze reizen. ‘Het bezoeken en leren kennen van verschillende culturen en landschappen maakt me altijd enthousiast’, vertelt ze. ‘Eveneens krijg ik enorm veel energie van het toepassen van nieuwe en innovatieve materialen, planten en objecten.’

Het tuinontwerp van Eberle is gebaseerd op het thema ‘MEDITE SMARTPLY Building The Future’: duurzame materialen die bijdragen aan een betere toekomst. En dat thema sluit naadloos aan op de missie en visie van MEDITE SMARTPLY, een duurzame producent van samengestelde houten plaatproducten omdat ze onderdeel zijn van Coillte Group (het Ierse Staatsbosbeheer).

‘De tuin van dit jaar is een mix van allerlei materialen en planten. De verticale rotslagen op de kliffen in Cornwall gaven mij de inspiratie om dit fenomeen tijdens de RHS Chelsea Flower Show na te bootsen met MEDITE TRICOYA EXTREME,’ aldus Eberle.

De RHS Chelsea Flower Show vindt plaats in Londen tussen 24 en 28 mei 2022.