Duurzaam verticaal groen

18-10-2022
Duurzaam verticaal groen

Het nieuwe hoofdkantoor van interieurmerk Brabantia in Valkenswaard is recentelijk opgeleverd. Om de ruimte een duurzame uitstaling te geven is er gekozen voor verticaal groen, in de vorm van 88 m² volledig geautomatiseerde LivePanel indoor plantenwanden van Mobilane.

Duurzaam verticaal groen

Het gehele kantoor, ontworpen door Gert Jan Kruijning van AA Architecten, is klimaatneutraal en volgens de BREEAM-norm gebouwd. De groene wanden zijn geïnstalleerd door Ten Brinke Interieurbeplanting. Het skelet van het gebouw is volledig uit hout vervaardigd. De groene wanden in het kantoor brengen de natuurlijke uitstraling naar binnen en zorgen daarnaast voor veel voordelen, zoals zuurstofproductie en een verbeterd indoor klimaat. 

Duurzaam verticaal groen

‘Het implementeren van verticaal groen in het ontwerp is door de architect bedacht, naar aanleiding van het eisenpakket van Brabantia. De eisen waren; veel groen, duurzaam, prettige atmosfeer en een natuurlijke overgang van buiten naar binnen,' aldus Thomas Deenen, commercial director Brabantia Benelux & DACH. 'De groene wanden zijn een echte eyecatcher, een beeldbepalend onderdeel van het interieur’.

Duurzaam verticaal groen

LivePanel Indoor is een innovatief en duurzaam systeem op het gebied van verticaal groen. Het is geschikt voor installatie tegen nieuwe en bestaande wanden. Voor de wanden bij Brabantia is gekozen voor automatische watergift.