Een nieuwe viool voor André Rieu

Foto: Harry Heuts
Foto: Harry Heuts

André Rieu kreeg zondag 1 oktober 2023 op zijn 74ste verjaardag een bijzonder fleurig cadeau aangeboden: een nieuwe viool. Geen Stradivarius, maar een vrolijke najaarsbloeier voor tuin, balkon en terras.

Foto: Harry Heuts
Foto: Harry Heuts

De violist en orkestleider doopt op het Vrijthof zijn nieuwe Viola ‘André Rieu’ met champagne. Het tuinplantje met een intense kleurschakering van geel, rood en oranje is hem als eerbetoon aangeboden door de Nederlandse violenkwekers.

Foto: Harry Heuts
Foto: Harry Heuts

Wim Hillenaar, burgemeester van Maastricht, reikte het fleurige cadeau uit. Op de terrassen van de horeca langs het Vrijthof staan de vrolijke violen deze herfst en winter te stralen. Ook passanten zijn spontaan getrakteerd op schalen met de nieuwe viool.

Nieuwe grootbloemige viool bloeit in herfst en winter

Viola ‘André Rieu’ is een nieuwe grootbloemige viool die bloeit in de herfst en winter. Tijdens de bloeiperiode kijken de rechtopstaande bloemen je als het ware aan. De vorstbestendige plant behoudt door de korte bloemstelen een compacte vorm. Viola ‘André Rieu’ is veredeld door Syngenta Flowers uit Enkhuizen en zal vanaf najaar 2024 verkrijgbaar zijn bij tuincentra.