Een verrassende ontdekkingstocht

#Tuinvak 20-05-2021
Een verrassende ontdekkingstocht

De blik van Noel Kingsbury en de overvloed aan schitterende foto’s van Maayke de Ridder maken ‘Van landschap tot tuin’ tot een puur Nederlands boek met internationale allure.
Een verrassende ontdekkingstocht
Wat voor ons normaal en zelfs doorsnee is, is voor Noel Kingsbury, als Brits tuinontwerper en plantenkenner, een verrassende ontdekkingstocht. Ondanks de vele overeenkomsten tussen de Engelse en Nederlandse tuin weet hij op bijzondere wijze de vinger te leggen op wat ons land uniek maakt en hoe de Nederlandse ontwerpers een moderne draai geven aan tuinontwerp, een draai die je niet snel zult vinden in het buitenland.
In ‘Van landschap naar tuin’ kijken we naar het tuin- en landschapsverleden van Nederland, naar het werk van hedendaagse tuinontwerpers, en hoe hun werk aansluit bij het lokale landschap. We bekijken tuinontwerpen en hun makers in samenhang met verschillende aspecten. Daarbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan de grote rol van ontwerpers als Jac. P. Thijsse, Mien Ruys en Piet Oudolf.

Noel Kingsbury & Maayke de Ridder – Van landschap naar tuin. Nederland als inspiratiebron voor het maken van tuinen | verschijnt bij Noordboek HL Books | ISBN 978 90 5615 716 6