Eenhandige klem met perfecte toegang

Eenhandige klem met perfecte toegang

BESSEY voegt nog een innovatie toe aan zijn assortiment eenhandige klemmen. De nieuwe EZ360 heeft een 360° draaibare handgreep en zorgt zo voor een perfecte toegang.

Eenhandige klem met perfecte toegang

BESSEY is erin geslaagd om de gehele handgreep rond de rail te laten draaien. Een 12-staps vergrendelingsmechanisme zorgt ervoor dat de geselecteerde handgreeppositie stevig wordt vastgehouden. Afhankelijk van de werksituatie kan de meest ergonomische pomppositie worden gekozen om het werkstuk comfortabel en veilig te bevestigen - ver naar boven, omlaag of van de andere kant. Hetzelfde geldt voor het spreiden van werk. Dankzij het ontgrendelingsmechanisme met drukknop kan het bovenste deel zonder gereedschap worden verwijderd en opnieuw aan het andere uiteinde van de rail worden bevestigd.

Eenhandige klem met perfecte toegang

Handgreep kan na klemmen worden weggedraaid

Bij gebruik van meerdere klemgereedschappen tegelijkertijd in een besloten ruimte kunnen eenhandige klemmen met pomphandgreep achter de rail elkaar verstoren. Bij de EZ360 is dit geen enkel probleem, omdat de handgreep eenvoudig uit het werkgebied kan worden gedraaid.

Eenhandige klem met perfecte toegang

Wanneer de ontgrendelingshendel op de schuifbeugel wordt ingedrukt, kan de klem snel worden aangepast aan de vereiste klem- of strooibreedte of – indien deze is bevestigd – weer worden losgelaten.