Eerste hulp bij het kopen van tuinmeubelen

14-09-2021
Waar ben je naar op zoek?
Waar ben je naar op zoek?

We brengen in de lente en zomer steeds meer tijd door in onze eigen tuin of op het balkon. Het is de plek waar je, wanneer de dagen warmer worden, volop van de zon kunt genieten en quality time met je gezin en vrienden kunt doorbrengen. Welke items dan echt niet mogen ontbreken? Comfortabele tuinmeubels natuurlijk! Maar welke tuinmeubelen passen bij jou? In dit artikel leggen we het uit!

Waar ben je naar op zoek?
Waar ben je naar op zoek?

Waar ben je naar op zoek?

Het aanbod aan tuinmeubels is misschien wel net zo divers als je wensen. Een loungeset nodigt uit om te gaan zitten en te ontspannen, terwijl een ligstoel waarschijnlijk je eerste keuze gaat zijn om heerlijk te kunnen genieten van de warme zonnestralen. En een dining set? Die leent zich natuurlijk bij uitstek voor een barbecue-avond. Voordat je op zoek gaat naar de juiste tuinmeubelen, moet je daarom goed nadenken waar je je tuinmeubelen vooral voor wilt gebruiken. Op deze manier kun je een stuk gerichter op zoek gaan.

Welk materiaal is het beste?

Ook op het gebied van materialen zijn er nogal wat spreekwoordelijke knopen die doorgehakt moeten worden. Waarschijnlijk zal je keuze vallen op één van de volgende materialen: (teak)hout, wicker, kunststof of rotan. Welk materiaal je kiest, is mede afhankelijk van je smaak en budget. Maar probeer wel voor de beste kwaliteit te kiezen. Goedkoop kan in dit geval echt duurkoop worden. Bovenstaande materialen zijn allemaal geschikt om het hele jaar buiten te laten staan, maar je kunt ook het zekere voor het onzekere nemen en de tuinmeubelen in de winter naar binnen brengen of afdekken onder een beschermhoes.

Vergeet niet de kussens

Tuinmeubelen zijn vaak gemaakt van harde materialen, dus een comfortabel kussen mag dan niet ontbreken. Kies bij voorkeur voor stevige, dikke kussens. Je wilt vlekken makkelijk schoon kunnen maken en ook moet het materiaal waterbestendig zijn. Gelukkig zijn er talloze waterbestendige tuinkussens verkrijgbaar. Bijkomend voordeel is dat je niet continu op je mobiel hoeft te kijken of er een bui op komst is. De kussens kunnen dan gewoon buiten blijven liggen.