Elektrische compacte rupslader

Tijdens CES 2022, de technologiebeurs die in januari plaatsvond in Las Vegas, presenteerde Doosan Bobcat de nieuwe Bobcat T7X, een volledig elektrische compacte rupslader.

De T7X, die volledig elektrisch functioneert, is schoner en stiller omdat hij geen

De T7X, die volledig elektrisch functioneert, is schoner en stiller omdat hij geen hydraulische systemen of onderdelen bevat en geen uitstoot of trillingen produceert.

De Bobcat T7X werd onderscheiden met twee CES Innovation Awards in de categorieën Vehicle Intelligence & Transportation en Smart Cities. De Bobcat T7X werd in eerste instantie ontwikkeld voor de Noord-Amerikaanse markt, maar er wordt onderzocht of er ook in Europa behoefte is een aan dergelijk product.  

De Bobcat T7X wordt geheel door accu’s aangedreven en is helemaal opnieuw ontworpen om de elektrische aandrijving te kunnen optimaliseren. Ook is hij stiller, heeft hij een groot vermogen en is hij krachtiger dan al zijn voorgangers met een dieselmotor.

In de T7X is de traditionele hydraulische werkgroep geheel vervangen door een elektrisch aandrijfsysteem, bestaande uit elektrische cilinders en elektrische aandrijfmotoren. Met dit elektrische platform zijn het vermogen en het maximumkoppel onmiddellijk beschikbaar bij elke werksnelheid. De bestuurder hoeft niet meer te wachten totdat het vermogen is opgebouwd, zoals bij het traditionele hydraulische systeem.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.