Groene trends op twee vakbeurzen

Naast ruim 5.000 nieuwe trekkers, machines en gereedschappen zijn er ook paviljoens over actuele onderwerpen en innovatieve oplossingen voor de agrarische en groensector te vinden op AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH). ATH en GTH vinden voor het eerst tegelijk en naast elkaar plaats, van woensdag 14 t/m zaterdag 17 september in Biddinghuizen.

Groene trends op twee vakbeurzen | TuinVAK
Groene trends op twee vakbeurzen | TuinVAK

In Paviljoen Zero Emission toont men in samenwerking met NWST een breed scala aan elektrische gereedschappen en werktuigen, waaronder handmaaiers, zelfrijdende grasmaaiers, bosmaaiers, kettingzagen, robotmaaiers, ATV’s, utility voertuigen, shovels, trekkers en bestelauto’s, allen aangedreven door accu’s of door waterstof.

Op de beurs is in samenwerking met Agritrader het Paviljoen Zo Goed Als Nieuw, waar exposanten hun zo goed als nieuwe machines voor de agrarische en groensector kunnen inbrengen. In het Paviljoen Grenzeloos Innoveren laat men in samenwerking met Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL) innovatieve technieken en actuele oplossingen zien die nu al beschikbaar zijn en voldoen aan de strengere wet- en regelgeving.

Op vrijdag 16 september is op AgroTechniek Holland de finale van de Beste Trekkerchauffeur van Nederland, georganiseerd door Trekker Magazine. Op de finale van het Benelux kampioenschap Timbersports in samenwerking met Stihl nemen atleten het in zes disciplines tegen elkaar op: bij drie disciplines moeten ze een bijl gebruiken, bij de drie andere een zaag. GTH-bezoekers zien hoe elke discipline is gebaseerd op traditioneel houthakkerswerk en het vellen of hakken van gevelde bomen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.