Groenere werkbroeken

#afbouw 04-05-2021
Groenere werkbroeken

De uitstoot van broeikasgassen bij de productie van een Fristads Green Fusion-broek met een milieuproductverklaring (EPD) wordt bijna gehalveerd in vergelijking met conventioneel geproduceerde werkbroeken. 
Groenere werkbroeken
Dat is een van de bevindingen in het Fristads Sustainability Report. In het nieuwe Sustainability Report vergelijkt Fristads twee werkbroeken met een vergelijkbaar ontwerp en functionaliteit. Maar een van de broeken heeft slechts een uitstoot veroorzaakt die gelijk is aan 8,62 kg kooldioxide, vergeleken met 15,77 kg voor de andere broek, een verschil van 45 procent.
De lagere impact op het klimaat kan in de eerste plaats worden verklaard door het feit dat het katoen in een van de broeken is vervangen door de op hout gebaseerde textielvezel lyocell en gerecycled polyester. Ook de hoeveelheid water die nodig is om het kledingstuk te produceren is drastisch gedaald, met 92 procent, vergeleken met conventioneel geproduceerde kledingstukken.
Wereldwijd is de textielindustrie verantwoordelijk voor vier tot acht procent van de totale uitstoot van broeikasgassent volgens het rapport Fashion on Climate dat vorig jaar werd uitgegeven. Dat is gelijk aan de gecombineerde uitstoot van Frankrijk, Duitsland en het VK.