Houtversnipperaar op rupsbanden voor ruw en drassig terrein

GTM Professional lanceert een zwaardere rups aangedreven versnipperaar voor het serieuze werk. De nieuwe 1800R is uitgerust met dubbele Honda-motoren en trotseert ruw en drassig terrein om op de meest uitdagende plekken te komen.

Voeg daar de hoge capaciteit, compacte constructie én draaibare uitvoer aan toe en het
Houtversnipperaar op rupsbanden voor ruw en drassig terrein | TuinVAK
Houtversnipperaar op rupsbanden voor ruw en drassig terrein | TuinVAK

Voeg daar de hoge capaciteit, compacte constructie én draaibare uitvoer aan toe en het recept voor professionals in de boomverzorging is compleet. De zelfrijdende 1800R is beschikbaar vanaf mei.

De ontwikkeling van een houtversnipperaar op rupsbanden is niet geheel nieuw voor de Nederlandse fabrikant De Wild BV. Ook de reeds bestaande 1300R serie loopt er al jaren mee op rolletjes. Met de toevoeging van een Honda motor voor zowel het versnippersysteem als het rupsonderstel wordt in iedere wens en in ieder budget voorzien.

Het rupsonderstel van de nieuwe 1800R wordt aangedreven door een sterke Honda GX160 motor en heeft drie snelheden vooruit en een achteruitversnelling. Het lage en stijve onderstel kan hellingen tot 20° aan en omdat de breedte van het onderstel slechts 72 cm bedraagt, manoeuvreer je de machine gemakkelijk door smalle doorgangen.

Bekijk hier de video.