Inspiratiecentrum van het nieuwe tuinieren

Vanaf 1 maart 2023 gaan de poorten van De Tuinen van Appeltern weer open voor een kersvers tuinseizoen. Het is overal in het park merkbaar dat je je bevindt in ‘hét inspiratiecentrum van het nieuwe tuinieren’.

Inspiratiecentrum van het nieuwe tuinieren | TuinVAK

Nederlands grootste tuininspiratiepark gaat voorop in de markt als het gaat om verduurzaming, biodiversiteit, groene en klimaat-adaptieve tuinen.

De Tuinen van Appeltern bestaat nu zo’n 35 jaar. De tuinmannen en tuinvrouwen van het park hebben de veranderingen van ons klimaat stukje bij beetje ervaren. Vroeger stonden de paden nooit onder water. Vroeger werd er nauwelijks gesproeid in de zomer en waaide er zelden een boom of schutting om.

De klimaatveranderingen zorgden ervoor, dat er bij de aanleg van tuinen anders wordt gedacht dan vroeger. De tuindienst let er op dat de juiste planten op de juiste plek in de juiste grond staan en dat er heel veel groen in de tuin is voor de opvang van water.

Sinds deze winter zijn er weer extra stappen gezet op het gebied van duurzaam tuinieren. Zo wordt de hogedrukspuit niet meer gebruikt om de paden schoon te spuiten. Ook wordt het snoeiafval bij de beplanting niet weggehaald en wordt er minder gespit, wat zorgt voor een beter bodemleven én minder werk.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.