Kerst in de Kas met kerstster in de schijnwerpers

Bij Poinsettiakweker Marjanne van den Berg uit Est wordt zaterdagavond 25 november de eerste editie van ‘Kerst in de Kas’ gehouden. Het idee is afkomstig van dochter Fleur (18) die binnen haar groene MBO-opleiding aan de Yuverta in Geldermalsen opdracht kreeg om een evenement te organiseren.

Speel video
Foto: VidiPhoto
Foto: VidiPhoto

Fleur van den Berg: “Mijn ouders doen jaarlijks mee aan de landelijke actie ‘Kom in de Kas’ die in april met veel succes wordt gehouden. Iedereen kan dan kwekerijen bezoeken en zich laten informeren over de teelt van diverse bloemen en planten. April is natuurlijk niet het seizoen voor kerststerren, maar het kweekproces is wel boeiend om te bekijken. Daarom kwam ik op het idee om ‘Kerst in de Kas’ te organiseren, een gezellige avond met muziek, lichtjes, kraampjes en heel veel kerststerren.”

Marjanne van den Berg hoopt dat de actie ook een landelijk vervolg krijgt en zal collegakwekers binnenkort enthousiasmeren tijdens een internationale vakbeurs.

Kerst in de Kas gratis te bezoeken

Kerst in de Kas is gratis te bezoeken op zaterdag 25 november van 17.30 tot 23.00 uur en maar liefst 5 koren uit de regio zullen kerstliederen ten gehore brengen: De Zeesterren, Fruitig GeFlipt, Wij durfe, Jubilate Deo en Zanglust. Daarnaast zijn er volop activiteiten voor jong en oud.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.