Lineman’s Tuinverzorging 75 jaar

Lineman’s Tuinverzorging in Zaandam bestaat 75 jaar. Exact op de datum dat zijn vader met het bedrijf begon (12 november 1945), ontving Fred Lineman een oorkonde en bos bloemen van VHG-directeur Egbert Roozen. 
Lineman’s Tuinverzorging 75 jaar | TuinVAK
Kort na de oprichting werd het bedrijf ook lid van Branchevereniging VHG. Toen Fred Lineman in 1989 het roer overnam van zijn vader, heeft hij het lidmaatschap voortgezet. Vader Martien Lineman volgde in de oorlogsjaren de opleiding tot hovenier aan de avondvakschool. Overdag werkte hij bij een baas in Amsterdam, van wie hij in 1945 op 23-jarige leeftijd de klantenkring kan overnemen. Zoon Fred gaat als kind graag mee met zijn vader. Hij bezoekt de tuinbouwschool en komt in 1972 bij zijn vader in dienst. Samen doen ze het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen in Amsterdam en omstreken. Vanaf 1989 is het bedrijf in Zaandam gevestigd. Met het jubileum komt er een einde aan 75 jaar Lineman’s Tuinverzorging én aan het lidmaatschap. Want Fred Lineman gaat met pensioen. Voor de trouwe klantenkring is een overstap geregeld naar goede collega’s in Zaandam.
Foto: Fred Lineman (links) ontvang de felicitaties ter gelegenheid van het jubileum uit handen van VHG-directeur Egbert Roozen.