Loofdoding zonder chemie

16-09-2022
Loofdoding zonder chemie

De vakjury van Agrotechniek heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel 2022 toegekend aan de Nucrop van Kamps de Wild BV.

Loofdoding zonder chemie

‘Nucrop is een nieuwe, duurzame manier van loofdoding door gebruik van geleidende vloeistof en elektrische stroom waardoor het behandelde loof binnen een werkgang wordt gedood en de groei onmiddellijk stopt. Loofdoding is hiermee geheel zonder chemie mogelijk. Een waardevolle innovatie voor de sector die de Bronzen Sikkel 2022 meer dan verdient.’ De innovatieprijs is uitgereikt op de eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen, van 14 tot en met 17 september 2022, het grootste agro-evenement van Nederland. Daar lanceren ruim 200 fabrikanten, importeurs en dealers talrijke primeurs voor boeren en loonwerkers. Een vakjury beoordeelde in welke mate alle innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn en koos de winnaar uit 10 genomineerden.

De jury kende een tweede prijs toe aan Agrifac Machinery BV voor de AtmosAdaptivePlus. De derde prijs was voor de Pudama van Kverneland.