Nieuw leven voor oude bosbomen

26-07-2022
Nieuw leven voor oude bosbomen

Luijten Groentechniek herplantte in partnership met opdrachtgever VDL Nedcar 60 bomen uit het Sterrebos van Born.

Nieuw leven voor oude bosbomen

De oude bosbomen werden verplant naar het nieuwe compensatie gebied aan de achterzijde van het VDL-terrein, waardoor een nieuw ecologisch leefgebied is ontstaan voor de bestaande flora en fauna uit het Sterrebos. 

Nieuw leven voor oude bosbomen

Luijten Groentechniek zal de bomen de komende tijd nauwgezet monitoren en verzorgen. Bij een aantal bomen zijn sensoren aangebracht die real-time informatie geven over het vochtgehalte en andere kengetallen waardoor zij kunnen sturen op watergeven en voedingsbehoefte. Ook het omliggend compensatiegebied gaan ze verder aanleggen, verzorgen en beheren waardoor voor de toekomst een geweldig mooi natuurgebied ontstaat, dat toegankelijk is voor recreatie en waar de nieuwe natuur volledig tot wasdom kan komen.

Nieuw leven voor oude bosbomen

Remy Luijten, Luijten Groentechniek: ‘Uiteraard hebben we specialisten geraadpleegd bij deze ambitieuze opdracht, om vervolgens met de uitvoering aan de slag te gaan. Het is mooi om te zien dat de bomen al goed in de knop en in het blad zitten, met andere woorden het gaat goed met de bomen. Al blijven we kort op de bal om dat ook zo te houden.’

Bekijk hier de video.