Nieuw wereldrecord

De Amerikaan Jason Lentz werd STIHL TIMBERSPORTS Individuele Wereldkampioen 2021.

Na een spannende wedstrijd onder de elite sporthouthakkers in München,

Na een spannende wedstrijd onder de elite sporthouthakkers in München, Duitsland versloeg Jason Lentz de Canadees Marcel Dupuis en Martin Komárek uit Tsjechië op een avond waarin verschillende persoonlijke records werden gebroken en zelfs een nieuw wereldrecord werd gevestigd.

De 12 beste atleten van over de hele wereld streden om de individuele wereldtitel STIHL TIMBERSPORTS. De wedstrijd eindigde met een spannende How Saw finale waarin Lentz angstig moest afwachten of zijn tijd van 5 seconden 70 honderdsten zou blijven staan omdat de jury controleerde op een mogelijke valse start.

Dupuis was al gediskwalificeerd in de Stock Saw discipline, omdat hij er volgens de jury niet in was geslaagd twee volledige schijven te zagen. Deze beslissing had een grote invloed op het eindklassement, waarin Dupuis uiteindelijk slechts vier punten achter Lentz eindigde.

Koen Martens uit België eindigde op een zevende plaats en kan terugkijken op een mooi seizoen en dito eindresultaat op het wereldkampioenschap.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.