Nieuwe catalogus grassen en veldbloemen

Voor de inrichting van de groene ruimte heeft zaaizaadbedrijf Advanta de nieuwe catalogus veldbloemen en grassen uitgebracht. Met 52 bladzijden boordevol tips en inspiratie een handig naslagwerk voor professionals in de gemeentelijke groenvoorziening en tuinaanleg.

Biodiversiteitsherstel, klimaatbestendigheid en het terugdringen van onderhoudskosten

Biodiversiteitsherstel, klimaatbestendigheid en het terugdringen van onderhoudskosten zijn belangrijke thema’s in het hedendaagse groenbeheer. Vegetaties van veldbloemen en kruiden passen perfect in dit plaatje en het gebruik van deze mengsels neemt dan ook een grote vlucht. Voor Advanta aanleiding om een nieuwe indeling te maken in vier categorieën: kleurrijke mengsels eenjarig, kleurrijke mengsels twee- en driejarig, inheemse mengsels meerjarig en inheemse mengsels openbare ruimte. Door deze verfijning is het vernieuwde portfolio toegespitst op alle voorkomende toepassingen en gebruik.

Verder in de catalogus veel praktische informatie over grassen voor openbaar groen, tuinen, recreatieterreinen, bermen en dijken. Ook handig zijn de stappenplannen voor de aanleg en renovatie van gazons en grasvelden.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.