Nieuwe groendak voor TT Circuit Assen

Nieuwe groendak voor TT Circuit Assen

Mobilane brengt een groendak met een combinatie van sedum, wilde bloemen, grassen en kruiden op de markt. Het TT Circuit in Assen kreeg de primeur voor dit ecologische dak.

Nieuwe groendak voor TT Circuit Assen

Een groen dak met inheemse wilde bloemen, kruiden en sedum draagt bij aan een gezond ecosysteem en combineert de vele voordelen van groendaken met de schoonheid van kleurrijke bloemen.

Nieuwe groendak voor TT Circuit Assen

MobiRoof ECO Sedum & WildFlower bestaat uit een lichtgewicht cassettesysteem, voorzien van substraat. Dit speciale substraat zorgt voor afvoer en opslag van water en heeft de functie van groeimedium. De cassette is beplant met verschillende soorten sedumplanten en meer dan 20 inheemse wilde bloemen en kruiden zoals Duizendblad, Bieslook, Borstelkrans, Ruige Anjer, Genaald Schapengras en meer. De cassettes worden op eenvoudige wijze in elkaar ‘geklikt’ en zijn verplaatsbaar. Ze kunnen zelfs worden gehalveerd waardoor het sedumdak volledig naar wens kan worden ingericht. MobiRoof ECO is circulair; de cassette is gemaakt van gerecycled materiaal en volledig recyclebaar.

Nieuwe groendak voor TT Circuit Assen

Groendak goed voor biodiversiteit

Een groendak biedt niet alleen esthetische voordelen, maar ook een scala aan voordelen voor het milieu en bewoners. Het toevoegen van inheemse wilde bloemen en kruiden biedt een extra dimensie aan deze voordelen op het gebied van biodiversiteit. De planten in de nieuwe Sedum & WildFlower mix bevatten bijvoorbeeld zowel de waardplant als de drachtplant voor het volwassen Oranje Zandoogje (Pyronia tithonus), een vlindersoort die volgens de Vlinderstichting steeds minder voorkomt.

De rups van de soort overwintert in graspollen als Rood Zwenkgras en eet hier ook van. Als vlinder eet het oranje zandoogje graag Wilde Marjolein. Het aanbieden van deze soorten als waardplant of voedselbron, helpt bij het behoud van deze belangrijke insectenpopulaties.

Aannemer: Dolfsma Dakbedekkingen