NOA outdoor living: ontdek buitendesign

NOA outdoor living: ontdek buitendesign

Met haar nieuwe locatie voor Renson Outdoor in Kruisem kreeg de missie ‘Creating Healthy Spaces’ een extra dimensie. “Steeds meer mensen willen buiten even comfortabel leven als binnen, en zien interieur en exterieur als één geheel. Met het unieke concept NOA outdoor living willen we die visie verder uitdragen,” vertelt CEO Paul Renson van het gelijknamige bedrijf.

NOA outdoor living: ontdek buitendesign

“We bundelen de krachten met een dertigtal nationale en internationale high-end partners, die elk gespecialiseerd zijn in een aspect van het buitenleven. We tonen hoe architectuur, landschap en interieur naadloos in elkaar kunnen overgaan.”

NOA outdoor living: ontdek buitendesign

Indrukwekkend landschapspark

Het ontwerp van het impressionante landschapspark van drie hectare groot, werd uitgedacht door Koen Rygole van tuin- en landschapsarchitectuurbureau burO Groen. “We bedachten een draagstructuur voor het parkgeheel, die bestaat uit een wandellus van zo’n 600 meter, parkeerplaatsen en een prachtige oprijlaan,” vertelt Rygole.

NOA outdoor living: ontdek buitendesign

“Binnen de parkomgeving bedacht het team twaalf paviljoens met een specifiek concept. We focussen onder meer op buitenkeukens, wellness, een kantoor, een residentiële woning en een stadstuin,” vertelt Bram Couvreur van creatief marketingbureau Maister.

BurO Groen vertaalde de concepten naar concrete uitvoeringsplannen. Rygole: “Voor de beplanting werkten we nauw samen met boomkwekerij Van den Berk. Op basis van hun expertise kozen we voor een Platanus Orientalis, een klimaatbestendige stadsboom met heel kleine blaadjes. Of plantten we op de Plazza robinia’s, die met hun transparante kroon als een natuurlijke zonwering functioneren. In andere paviljoens pasten we de planten aan de kleur van de andere materialen en producten aan. Dankzij een samenwerking met vasteplantenspecialist Spruyt konden we hier ook minder voor de hand liggende keuzes maken, zodat we bezoekers ook op plantengebied kunnen inspireren. Tegelijk werkten we ook met veel inheemse planten, zoals eik, haagbeuk of meidoorn.”

Prachtig staaltje toparchitectuur

Met haar lengte van 380 meter laat ook het zwevende XXL-tuinpaviljoen, zoals architect Luc Binst het noemt, een imposante indruk na. “De acht meter hoge gevel functioneert als een billboard, dat visualiseert wat bezoekers in het achterliggende NOA-park kunnen verwachten. Dat het gebouw in een mum van tijd is uitgegroeid tot een herkenbaar landmark op de as Gent-Kortrijk, is een enorme hefboom voor de dertig innovatieve en ambitieuze merken die samen NOA hebben gerealiseerd,” vertelt Binst, die voor de uitvoering van het project nauw samenwerkte met Embo Architecten.

NOA Outdoor tot eind februari 2024 te bezoeken

Een jaar geleden bundelden op een unieke plaats in België 30 high-end partners hun krachten voor de ontwikkeling van een origineel concept genaamd NOA outdoor living. Dit indrukwekkende landschapspark voegt een nieuwe dimensie toe aan de beleving van outdoor design.

De rode draad van NOA is design en innovatie. Daarom presenteert NOA nu de innovaties van de partners op ‘inNOAvations’. Deze innovaties zijn nog tot eind februari 2024 te ontdekken bij NOA outdoor living.

NOA Outdoor is op afspraak open van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 en op de 1ste en de 3de zaterdag van de maand van 10.00 tot 14.00.

Maak een afspraak op [email protected]